Ја повикуваме власта и државното раководство да кажат НЕ на понижувачкиот предлог од страна на Бугарија, порача Ковачки

Денеска е седмиот ден откако гласно кажа народот НЕ на ултиматумот, НЕ благодарам на понижувачкиот предлог од страна на Бугарија. Денеска почнуваме со блокади на неколку места низ Република Македонија, истакна Драган Ковачки, пратеник и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.

-Народот јасно ја повикува владата и државното раководство да каже НЕ на ултиматумот. Власта да не се обидува преку обиди во Парламентот да протурка нешто, каде што имаат гласачка машинерија од група на пратеници за кои што знаеме дека ќе гласаат во склад со нивните барања.

Власта е одговорна пред овој народ. Власта не смее да ги распродава националните македонски интереси, туку е должна истите да ги брани, додава Ковачки.