Свет

Абади: Ирачките сили го освоија источен Мосул

Абади: Ирачките сили го освоија источен Мосул

ИД бргу се распадна, а тоа никој не го очекуваше. Храброста на нашите сили стои зад поразот на ИД, изјави Ал Абади.

Прашан – колку време ќе треба за да се ослободи западниот дел од градот којшто се уште е под окупација на терористите, премиерот само кусо одговорил: „Ние сме способни, и ќе го направиме тоа“.

Во меѓувреме, хуманитарните организации изразија загриженост за 750-те илјади цивили кои се уште се заробени во западен Мосул.