Абазовиќ не исклучува одржување вонредни парламентарни избори во Црна Гора

Претседателот на црногорската влада во технички мандат Дритан Абазовиќ изјави во саботата дека не ја исклучува можноста за вонредни парламентарни избори бидејќи, како што вели, Црна Гора постојано е во изборен циклус, а изборите се најчистото решение „кога има политичка криза“.

„Како држава постојано сме во изборен циклус. Не би исклучила ниту да одиме на парламентарни избори. Постојано сме во изборен циклус, и постојано бараме резултати. Мислам дека навистина ги испорачуваме резултатите , во многу тешки политички услови“, рече Абазовиќ.

Вонредните парламентарни избори во Црна Гора се одржаа на 11-ти јуни годинава, но мандаторниот Милојко Спајиќ сѐ уште не формирал влада. Преговорите за формирање влада се во тек, а рокот е 10-ти ноември.