АД ЕСМ произведе 19.254 MWh електрична енергија, продадени ноќни вишоци

АД ЕСМ на 15.01.2023 година произведе 19.254 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 13.763 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.491 MWh.

Во изминатото деноноќие АД ЕСМ продаде 330 MWh ноќни вишоци електрична енергија.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.