Aдис Ахметовиќ е новиот известувач на Бундестагот за Западен Балкан

Адис Ахметовиќ, по потекло од БиХ, е новиот известувач на Бундестагот за Западен Балкан.

Неговата главна аспирација, вели тој, е да ја искористи својата функција за стабилизирање на регионот.

Фактот дека моето семејство доаѓа од Босна и Херцеговина отсекогаш сум го гледал како предност и како своевидно збогатување, вели Ахметовиќ за Дојче веле.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.