Џафери ги искара пратениците: Читајте го деловникот, 119 сте, не можам јас 119 правила на игра да смислам!

70

Претседателот Талат Џафери, по паузата, повторно нервозно ги дициплинираше пратениците, поради нивниот вокабулар.

– Кога реагирам зошто реагирам, кога не реагирам, ме прашувате зошто не регирам. Читајте си го деловникот да знаете што е реплика или контрареплика. 119 сте, не можам јас 119 правила на игра да смислам, ги искара пратениците Џафери.

Откако пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Марија Петрушевска го нарече „предавник“ пратеникот од мнозинството Зеќир Рамчиловиќ, Џафери повторно реагираше.

-Редно е некој да реагира процедурално, еве јас ќе реагирам. Далеку ќе одиме вака енглески. Како поискусен, можеби по мандати, мислам дека со време ќе ви помине и оваа фаза на вокабулар. Затоа очекував некој да укаже, но не треба, бидејќи јас ќе реагирам процедурално, кажа Џафери.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.