Афродизијак повлечен зашто бил преефикасен

124

Замбиска компанија го прекина производството на пијалак кој го рекламира како силен афродизијак, откако корисник во Уганда се пожалил на срцева аритмија и ерекција, којашто според неговото мислење, траела предолго.

„Ги прекинавме и производството и дистрибуцијата, и отворивме интерна истрага“, објави компанијата „Revin Zambia Ltd“.

Пијаколот кој го носи комерцијалниот назив „SX Energy Natural Power“ е омилен афродизијак во Замбија, но и во соседните африкански земји. Се рекламира како пијалак за поттикнување на сексуалната моќ и содржи природни екстракти од растенијата ѓумбир и тонгкат али, а и за двете е познато дека поседуваат афродизијачки својства, како и тестостерон.

Во Лусака пијалокот е популарен и недвосмислено се нарекува „седум часа“, но за еден жителн на Уганда тоа сепак било „малку премногу“. По консумирањето на афродизијачкиот пијалак се пожалил на палпитација, студена пот и ерекција во траење од шест часа, поради што се загрижил.

Угандската агенција за лекови со анализа утврдила дека пијалакот содржи и силденафил цитрат,  молекула од прочуената Вијагра, па владата наредила заплена на сите количества од пијалакот и објави предупредување за населението.

Сепак, сопственикот на компанијата производител на пијалакот е убеден и истраен во квалитетот на својот производ, за кој тврди дека содржи исклучиво природни состојки. Тој порача дека во Замбија со SX Energy Natural Power никогаш немало никакви проблеми.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.