ТОП,Македонија

Aкција на МВР: Пронајдени неправилности во работата на МИТ Универзитетот

Aкција на МВР: Пронајдени неправилности во работата на МИТ Универзитетот

На четирите локации претесени се вкупно 7 места, а како што дознава Press24 при претресот на станот на сопственичката пронајдени се два индекси од кои еден на турски студен запишан на дентална медицина, за што МИТ Универзитет нема дозвола за работа.

21

Сопственичката на МИТ
<em>Сопственичката на МИТ</em>

Во канцелариите на факултетот пронајдени се и списоци на суденти кои биле запишани на стоматологија и физиотерапија, за што Универзитетот исто така нема дозвола.

Во моментов УЈП има отворено налози за три фирми поврзани со МИТ и вршат проценка исто како и просветниот инспекторат. Покрај тоа, пронајдени се и каса прими од уплати и договори за студирање на козметологија.

Превземено од: Курир