Светот нè препознава по јазикот, знамето и името – фолклористите со поддршка за ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

-Ние фолклористите сме дојдени овде да дадеме поддршка ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА. Ние не сме дојдени да држиме говори на омраза, да поттикнуваме меѓуетнички тензии, ние сме дојдени како амбасадори на Македонија во однос на македонските ора, песни, традиција и култура, истакна Мартин Цветковски.

Велат дека тие знаат што значи да се настапи под името на Република Македонија.

Македонските играорци го предводеа денешниот марш на Граѓанската инциијатива ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА.

igraorci-6

igraorci-5