Ако премиерот не ме разбира слободно нека ме разреши, порача Пауновски

Ако премиерот Зоран Заев не ме разбира, немам што друго да кажам освен дека може слободно да ме разреши на наредната владина седница, вели за СДК.МК директорот на Пазарниот инспекторат Стојко Пауновски.

Претходно, Пауновски изјави дека нема да ги потпише решенијата за вработување на 35 лица, освен за 12 кои имаат соодветно образование, дури и во случај да биде сменет, на што премиерот Зоран Заев му порача да не се спротивставува, туку да ги спроведе владините одлуки и да не води војна преку медиумите.

Вчера Пауновски за Сител изјави дека нема да попушти, бидејќи лицата кои немаат соодветно образование, а бираат работа – односно сакаат канцеларска,а не теренска – нема да ги вработи.