Александар Јовановски од ВМРО-ДПМНЕ со водство во Кичево

Kандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник на Кичево, Александар Јовановски, со водство влегува во вториот круг од локалните избори.

Тој освои 38,42% од гласовите на кичевчани. Зад него е кандидатот на ДУИ, Фатмир Дехари, со 37,30% од гласовите.

Следува Фатмир Лимани кој освои 19,76% од гласовите, а за Ѓорѓи Билески гласале 0,60% од гласачите.