Александар Трајковски и Лаура Папранику-Бејтула добитници на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“

Публицистот Александар Трајковски е добитник на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за оваа година за остварувања во областа на публицистиката и новинарството од интерес на Македонија.

За остварување во областа на новинарството, државната награда ја доби Лаура Папранику-Бејтула.

Одлуката ја донесе Одборот за доделување на наградата на седницата одржана на 24 ноември, врз основа на членовите 1, 2, 7, 12, 16, 17 и 18 од Законот за државните награди, Законот за изменување и дополнување на Законот за државните награди.

Наградата ќе им биде врачена на добитниците на 21 декември во свечената сала на Собранието.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.