Алгите иднина во третман на инфламаторните и трауматските процеси?

70

Во неодамнешното предавање одржано во хотел Мериот во Скопје, иноваторот Зоран Дерновшек ги изложи резултатите од суплементот РЕНС кој според него помагаат кај различни состојби. Како што кажува тој, РЕНС се користи и во стоматологијата во Словенија за да помогне во санирање на некој трауматски и воспалителни процеси. Она што е исто така интересно е неговото објаснување како алгите со нивната дополнителна оксигенација на клетката можат да помогнат на имунолошкиот состав за да се спречи автоимуна реакција, а и нивната улога во намалување на закиселеноста на организмот.

Во неговите претходни предавања и интервјуа тој веќе ја изнесе неговата теорија за тоа како алгите можат да помогнат кај невродегенеративните болести, како и кај детоксот на телото од тешките метали. Исто така, тој во предавањето зборува и за тоа како новите негови истражувања се покажале во некој случаеви ефективни и во третирање на синдромот на полупропустливото црево.

За повеќе информации ве покануваме да го погледнете линкот од интересното предавање.

Zoran Dernovsek Innovator RENS

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.