Амфенол започна со изградба на нова фабрика во земјава

142
Американската компанија Амфенол започна со изградба на  нова –трета фабрика во земјава. Според планот фабриката заедно со четвртиот производствен погон ќе биде готов до средината на идната година. Во неа е предвидено да работат најмалку 400 лица.

Во фабриката ќе се произведуваат автомобилски делови. Оваа инвестиција претходно беше најавена од лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

Во новата фабрика која ќе биде сместена во Кочани ќе се произведуваат сигнални кабли за во автомобилскиот сектор.  Инаку со оваа фабрика компанијата  Амфенол во земјава ќе има 3 фабрики и четири роизводствени погони. Инаку одлуката за дополнителни инвестиции на американските бизнисмени паднала поради поволната бизнис клима , ниските даноци, владината подршка на бизнисот и реформите кои се спроведуваат во Македонија.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.