Јанчев: Кавадарци за сите пензионери, изградба на Дом за стари лица

Кандидатот за градоначалник на Општина Кавадарци од ВМРО-ДПМНЕ, Митко Јанчев вчера оствари средба со дел од пензионерите во Општина Кавадарци.

-На средбата презентиравме неколку проекти како што е изградбата на Дом за стари лица кој ќе има за цел згрижување, сместување, нега, како и медицински третман на згрижените лица од Тиквешкиот регион. Втор проект е обезбедување на помош и нега на стари лица, проект кој опфаќа помош и нега во нивните домови. Ќе се обезбеди помош во вршење на основни активности до 80 часа месечно. Кавадарци за сите пензионери, истакна Јанчев.

Содржината продолжува пос

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.