Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева донесе одлука, Фатиме Фетаи и Гаврил Бубевски нема да бидат изземени од случајот „Титаник 3“, како нејзини полномшници, дознаваме од неофицијално од СЈО.

Јанева ја донесе оваа одлука откако судот и го испрати барањето на адвокатот Еленко Миланов кој освен изземање на Јанева, како овластен тужител, побара изземање и на обвинителите кои го водат предметот.