Ангела Меркел веќе не е канцеларка на Германија

163

Kанцеларката на Германија, Ангела Меркел, која е една од најмоќните политичарки вчера ја напушти лидерската позиција на партијата.

На функцијата канцелар на Германија, Меркел беше цели 18 години. За време на овие осумнаесет години на нејзиното раководство, не беа забележани никакви прекршувања на правилата во нејзината земја.

Како што коментираат германските медиуми, таа не назначи ниту еден од нејзините роднини за секретар или министер. Таа не тврдеше дека е креатор на славата. Не се бореше со оние што и претходеа или не и одговараа. Таа не зборуваше глупости. Таа не се појави на улиците на Берлин за фотографирање.

Меркел е наречена „Дама на светот“ и опишана како еквивалентна на шест милиони мажи.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.