Економија

Анѓушев го продал ЕДС на грчкото Електростопанство?

Анѓушев го продал ЕДС на грчкото Електростопанство?

Грчката национална компанија за производство на електрична енергија ППЦ (Паблик Пауер Корпорејшн) потпиша писмо на намери за купување на групацијата ЕДС во сопственост на вицепремиерот Кочо Анѓушев, објави  телевизија 24.

Во пакет ЕДС ги продава и сите подружници во Југоисточна Европа. ЕДС е една од водечките македонски компании за трговија со електрична енергија.

Се’ уште не е јасно за која сума е продадена компанија, но дознаваме дека преносот на удели ќе се изведе согласно законите во РМ, со претходно обезбедено мислење на Комисијата за заштита на конкуренцијата.