Анкета: И Македонците и Албанците се против владините одлуки за Украина и за Русија

Македонските граѓани во големо мнозинство не се задоволни од македонската надворешна политика во однос на случувањата во Украина и во однос на Русија. Она што е интересно дека ова незадоволство го искажуваат и Македонците и Албанците и Србите и Турците…, покажува последното истражување на МКД.мк кое го спроведе агенцијата Маркет вижн.

На прашањето дали Македонија води мудра надворешна политика во однос на случувањата во Украина, половина од испитаниците (1.200) одговориле негативно.

Македонските граѓани во големо мнозинство исто така не ги одобруваат и санкциите кои Македонија ги спроведува во однос на Русија, покажува ова истражување.

Сите резултати од анкетата, погледнете ги на МКД.МК