Антикорупциска: Податоците за потрошените пари за апанажа се од Собранието

32

Со цел да се надминат недоразбирањата настанати по презентирањето на Анализата за потрошените буџетски средства за апанаж,а сакаме да ве известиме дека споменатата Анализа е направена врз основа на податоци за исплатени средства за апанажа добиени од Собранието на РСМ, велат од Антикорупциска комисија.

„Барањето на ДКСК за наведените податоци е всушност циркуларно писмо кое, покрај до Собранието на РСМ е испратено и до повеќе од 100 институции. Очигледно дека само податоците од Собрание на РСМ се доставени во бруто износ, но за тоа немаше никакво објаснување во дописот“, се наведува во соопштението.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.