Антикризните мерки дадоа резултат, велат од СДСМ

Како одговор на последиците од светскта енергетска и економска криза, Владата предводена од СДСМ и премиерот Ковачевски креираа и реализираа два пакети мерки за помош вредни над 760 милиони евра. Само со последниот пакет мерки опфатени се околу 200.000 граѓани со ниски примања, кои четири месеци ќе добиваат финансиска помош за полесно надминување на последиците од кризата, велат од СДСМ.

„Преку пакетите мерки им се помага и на останатите граѓани, како и на компаниите со цел да ја одржат стабилноста и да ги задржат вработените.

Мерките на Владата даваат резултат, им се помага на стотици илјади граѓани, се спасија илјадници работни места.

Грижата за граѓаните и компаниите продолжува се до траење на кризата, за таа цел во Буџетот за 2023 обезбедени се дополнителни 250 милиони евра за нови мерки, а обезбедени се и средства за нов раст на минималната плата и пензиите.

СДСМ останува на страната на граѓаните, грижата за сите продолжува“ – се наведува во партиското соопштение.