Антистрес терапија на кинески начин

47

Во Пекинг, Кина, е отворена соба за „антистрес терапии“, каде што клиентите ќе можат да ги намалат напнатоста и фрустрацијата.

Овој концепт нема за цел промовирање на насилството, туку едноставно луѓето да се ослободат од стресот кој го носат големите градови како Пекинг, истакнува сопственичката на објектот, Џин Менг.

За да се ослободат од негативната енергија, корисниците во „антистрес собите“ ќе може да фрлаат шишиња, мобилни телефони, радија и со токмак да кршат кукли со човечки лик.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.