Апасиев реизбран за претседател на Левица

Вчера, 02 декември 2023, Левица го одржа Вториот редовен Пленум на партијата.

Делегатите на Пленумот ги усвоија Статутарните одлуки, а на оваа сесија на Централниот комитет беше реизбран досегашниот состав на Президиумот.

Президиумот на Левица, едногласно го реизбра проф. д-р Димитар Апасиев, за старо-нов претседател на партијата, кој ја назначи Јована Мојсоска за Генерален секретар на Левица.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.