Јавна дебата за инспекциски надзор над загадувачите во Скопје

Во организација на Здружението на граѓани „Зелен институт“ – Скопје денеска ќе се одржи јавна дебата „Платформа за координација и граѓанско учество во инспекциски надзор врз загадувачите на воздухот“.

Како што најави организаторот, предвидени се обраќања на претседателката на „Зелен институт“, Наташа Амдиу, градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, државната секретарка во Министерството за животна средина и просторно планирање Ана Петровска, Христина Оџаклиеска од Агенцијата за планирање на просторот, Мирослав Богдановски, раководител на инспекторат на Град Скопје…

Дебата ќе се одржи напладне во бараките на урбаните заедници „Кузман Јосифовски-Питу“ и „Пецо Божиновски-Кочо“ во Општина Карпош.