Азербејџан и Ерменија ќе се помируваат во Охрид? Иницијатива на Османи

Македонскиот министер за надворешни работи и претседавач со ОБСЕ, Бујар Османи откри дека покренал иницијатива по успешниот дијалог меѓу Белград и Приштина во Охрид во март годинава, градот да прерасне во Центар на ОБСЕ за медијација, дијалог и помирување.

Први кандидати за помирување во Охрид би биле Азербејџан и Ерменија кои треба да го надминат деценискиот конфликт.

Неофицијално, веќе се направени првите чекори за договарање на можни датуми за одржување на средбата во Охрид.