Бајден го потпиша законот за транспарентност за потеклото на пандемијата на коронавирусо

Американскиот претседател Џо Бајден доцна синоќа изјави дека потпишал закон со кој се дозволува декласификација на документите за потеклото на пандемијата на коронавирусот што првпат се појави во Кина.

„Треба да дојдеме до потеклото на пандемијата на коронавирусот за подобро да ги спречиме идните пандемии. Мојата администрација ќе декласифицира и ќе објави што е можно повеќе информации, истовремено почитувајќи ја националната безбедност“, рече Бајден.