Балкански турски форум за запознавање со образовните и културните проблеми на турската заедница

24

Во организација на Партијата за движење на Турците (ПДТ) денеска во Скопје се одржува Балкански турски форум, на кој учествуваат повеќе еминентни политичари, академици, научници и преставници на невладиниот сектор од балканската географија и Турција.

Главните цели на настанот, посветен низ целиот Балкан,на образованието и културата на турски јазик на Балканскиот Полуостров, се запознавање со образовните и културните проблеми на турската заедница  но исто така и зголемување на соработката на балканските земји во сите сфери.

На отворањето на Балканскиот Турски Форум покрај претседателот на Партијата за движење на Турците Енес Ибрахим, се обрати и потпретседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.