ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Гинеколог открива што се случува со бебето за време на абортусот

524

Гинекологот Ентони Леватино во ова вознемирувачко видео открива досега непознати детали за абортусот.

Тој во својата кариера извршил 1.200 абортуси, а користејчи анимација објасни што се случува со мајката и со бебето за време на овој зафат.

Тој говори за тоа како се прекинува бременоста во второто тримесечје. Бебедо во 20-тата гестациска недела е со големина на дланката на возрасен човек.

Поголем дел од јавноста е неинформиран за тоа што се случува за време на абортусот. Оние што лобираат за абортус целата процедура ја маскираат со еуфемизми. Користат изрази како што се: продуктот на зачнувањето, прекин на бременоста и слично – појаснуваат претставниците на организацијата „Live Action“ која што се залага за забрана на абортусот.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.