Бесплатни училишни униформи за над 7 илјади ученици од Општина Аеродром

Со јавен настан кој се одржа во основното училиште „Александар Македонски“ во населбата Лисиче, официјално започна процесот на доставување на бесплатните училишните униформи за повеќе од 7 илјади ученици од сите основни училишта во Аеродром. На настанот присуствуваа претседателот на советот Дејан Митески и секретарот на Општина Аеродром, Јулијана Павковска-Боцевска. Станува збор за комплетен пакет – униформа кој вклучува целосна опрема за учениците.

Средствата за реализација на набавката се обезбедени од буџетот на Општина Аеродром. Целта на овој проект да обезбеди подобри и посовремени услови за одвивање на наставата, истовремено водејќи сметка тоа да не предизвика дополнително оптоварување на семејниот буџет.

Реализацијата на овој проект, субвенциите и часовите за пливање за учениците од прво одделение, како и бесплатните таблети за учениците од четврто одделение се само дел од активностите за унапредување и подобрување на условите за реализација на наставата, но и потврда дека Општина Аеродром вложува значителни средства во подобрување и модернизација на образовниот процес.

Новата учебна година, учениците во неколку основни училишта ја започнаа во реконструирани и модерни простории, а веќе од следната недела сите ученици од Аеродром ќе посетуваат настава во нови и бесплатни униформи, обезбедени од страна на општината.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.