Без цензус не оди договорот во Собрание, туку вие одите во политичка пензија!

Професорот Димитар Апасиев ја коментира изјавата на министерот за надворешни работи Никола Димитров, дека доколку на референдумот нема цензус, Собранието ќе го спроведе договорот со Грција.

-Ако нема ЦЕНЗУС, не оди „Договорот“ у Собрание, туку вие одите у предвремена политичка пензија. А во правна сила си останува референдумската одлука од 1991 за името „Македонија“, пишува Апасиев на својот Фејсбук профил.