Без прослава во манастирот во Берово

Манастирот  „Св. Богородица“ во Берово годинава не ги живее моментите, што традиционално, низ годините, го живеешѓе. Нема прослава, туку само граѓаните се дојдени да запалат свеќа и да се помолат пред иконата на Богородица во манастирот, јавува Ммс.мк.

Овој манастир е познат и по тоа што пред неколку години  имаше невреме и удри гром, каде имаше загинати и повредени…

Погледнете ја галеријата:

 

 Фото: ммс.мк