Безбедно затворен вентилот на цистерната од која истекуваше плин

Стручна екипа на ОКТА денес околу 11:30 часот извршила безбедно затворање на вентилот на еден од вагоните на товарниот воз од кој истекувал гас, со што опасноста е отстранета.

Како што претходно беше објавено, железничкиот сообраќај на железничката станица – граничен премин Табановце од 4 часот по полноќ беше во прекин поради истекување на плин од еден од вагоните на товарен воз кој влегол од Република Србија.

Возот бил со 16 вагони од кои шест вагони биле цистерни со плин.  Од еден од вагоните цистерна забележано било дека испушта плин.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.