Боздаг: Американците кажаа „не“ на обидите да се насочува нивната волја

боздаг

– Независно од тоа кого избира американскиот народ за претседател, ние ќе продолжиме да работиме со тој претседател,  рече Боздаг, кој додаде дека Турција и САД се стратешки партнери.

– Не постои личност, која ќе победи на претседателските избори врз основа на насловите во весниците, анкети, телевизиски емисии. На крајот гласа народот. Според мене американските граѓани кажаа „не“ на обидите за насочување на неговата волја, рече Боздаг.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.