Бранко Црвенковски стана дедо

Поранешниот претседател и премиер на Македонија и поранешен лидер на СДСМ, Бранко Црвенковски, стана дедо откако неговиот син Љупчо викендов стана татко на синче, кое, според најавите од семејството, би требало да биде крстено по дедото – Бранко.

Неизмерна е радоста во семејството на Бранко Црвенковски.

Поранешниот претседател и премиер на Македонија и поранешен лидер на СДСМ, Бранко Црвенковски, стана дедо откако неговиот син Љупчо викендов стана татко на синче, кое, според најавите од семејството, би требало да биде крстено по дедото – Бранко.

Бранко Црвенковски и сопругата Јасна имаат две деца, син Љупчо и ќерка Марија. Синот е оженет со ќерката на поранешниот директор на Комерцијална банка Скопје, Драгољуб Арсовски, кој, во времето на Владата на СДСМ во 2002-2004, ја водеше Комерцијална банка додека Хари Костов беше министер за внатрешни работи.