Брендот „BEST OF“ ќе издава книга за Македонија

79

Светскиот издавачки бренд ГВ Педиа го носи брендот „Best of“ во Македонија преку
публикацијата “Best of Macedonia” во која се објавуваат најзначајните современи достигнувања,
културни и уметнички знаменитости на земјата, како и приказните за најуспешните индивидуалци,
организации и компании во земјата. Со ова Македонија се вклучува на групата од 50 земји каде
публикацијата е веќе издадена, а книгата ќе биде и дел од пошироката публикација „Proudly

„Global Village Partnerships бара области кои се во развој и имаат вредни и исклучителни приказни кои вреди да се споделат преку меѓународна платформа. Македонија е една таква земја, земја во развој со разновидна, но недокажана историја. “ вели Свен Боерместер, основач на Global Village Partnerships и издавач на публикацијата.

Во прилог на печатеното издание, книгата во електорнски формат се објавува и на страната на
www.GVPedia.com каде што милиони посетители од целиот свет ќе имаат пристап до содржините.

„Книгата се издава на англиски јазик и на тој начин се прави достапна за читатели од различни
земји. Веќе правиме претселекција на содржините, личностите и компаниите кои ќе се најдат во
изданието за Македонија. Целта е да се издаде книга која ќе биде репрезентативна за земјата и
на она што има да го понуди на културен, уметнички и бизнис план,“ вели Елеонора Венинова,
уредник на книгата за Македонија.

„Ова се приказни за најдоброто од Македонија – компаниите и организациите кои ќе бидат
претставени во книгата се вистински водачи во нивната област. Резултатот е исклучителен
корпоративен подарок и ПР/Маркетинг алатка за владите, корпорациите, хотелите, мажи и
жени од различни профили кои создаваат водечки услуги и производи во регионот“ – додава таа.

Македонија е трета земја од Балканот која ќе биде застапена со своја публикација. Вакви книги
веќе се подготвуваат во Албанија и Србија, а од европските земји веќе се издадени книгите
за Белгија (две изданија), Данска, Велика Британија и други, а во јуни ќе биде промовирана и
книгата “Best of Paris”.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.