Брнабиќ: Сите се молат Вучиќ да остане претседател на Србија

Премиерката Ана Брнабиќ изјави во неделата дека нејзиниот главен заклучок за седницата на Собранието псовветена на ситуацијата во отцепената српска јужна покраина Косово и Метохија е дека и оние кои го сакаат и оние што не го сакаат Александар Вучиќ, се молат на Бога тој да продолжи да ја води државата што подолго и дека опозицијата е заинтересирана само да дојде на власт.

„Кога ќе ја споредите неговата сериозност во пристапот кон тешките проблеми на нашата земја и опозицијата, јас сум бескрајно горда што тој е претседател на мојата земја и што е мој шеф. Видовме државник кој ги брани интересите на државата на секој начин и не крие ништо заради евтини политички поени“, рече Брнабиќ на гостуваето на ТВ Прва.

Од друга страна, вели тој, опозицијата се грижи само за евтини политички поени и нема тема која и е важна, вклучително и Косово и Метохија.