„Буба“ е кола што е најдолго произведувана во светот

57

Официално производството на Фолксваген „Буба“ започнало во 1938 година а завршило во 2003 година. Во изминатиот период се произведени повеќе од 22 милиони автомобили во 14 земји низ целиот свет. „Буба“ беше  еден од нај популарните афтомобили насекаде низ светот поради својата достапност. Поради големата побарувачка на пазарот „Бубата“ се произведуваше неверојатни 65 години.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.