Царината заплени 16,5 тони кинески цигари и 13 тони тутун

313
тутун

Царината запленила 16,5 тони цигари и 13 тони тутун.

Во два наврати, во камион и комбе на Табановце биле пронајдени вкупно 11 милиони парчиња цигари од кинески марки.

Тутунот бил пронајден во камион за кој било пријавено дека пренесува хартија за виткање тутун.

Против сторителите поднесени се кривични пријави, и им се заканува затворска казна од 1 до 10 години.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.