Царовска се однесува како почетокот на учебната година да ја изненадил како снег во мај, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ

Министерката за образование и наука Мила Царовска и Владата прокоцкаа цело лето и не создадоа услови за физичко присуство на учениците на настава од денес, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ.

„Голем број училишта низ дрмавата не се спремни. Дезинфекција нема. Протоколите имаат пропусти. Царовска наместо да набави брзи тестови за учениците и да создаде систем за брзо изолирање на ковид позитивни жртвува повторно цела година. Само прашање на време е кога Царовска повторно ќе ја воведе онлајн наставата. Учениците немаат услови за учење Царовска ги донесе до ситуација од една книга да учат две дечиња. Царовска не обезбеди книги и наставен материјал“, наведуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Обвинуваат дека Царовска се однесува како стартот на учебната година да ја изненадило како снег во мај.

„Образовниот систем е дотолчен од аматеризмот на Царовска. Време е да се стави крај на експериментите. Време е за промени“, посочија од партијата.