Царовска: Законски свидетелствата треба да се поделат до крајот на учебната, а не на наставната година

Надлежност за обезбедување на документи за педагошка евиденција има Бирото за развој на образованието и има обврска до крајот на учебната година, тоа е 31 август, да ги додели свидетелствата, рече министерката за образование и наука, Мила Царовска. Како што кажа таа, постапката е во своите законски рокови.

„Засега, 9-тто одделение и 4-та година ги имаа свидетелствата навремено, ги спремаат дипломите коишто ќе им ги дадат на учениците коишто треба да се пријават на факултетите и ќе ги спроведуваат и во другите одделенија затоа што треба да се доделат до крајот на учебната година, не наставната година“, рече Царовска.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.