Четири возила за јавен превоз во Тетовско и Гостиварско исклучени од сообраќај поради неисправност

Четири возила кои вршат јавен превоз се исклучени од сообраќај во рамки на континуираните контролни активности на територија на СВР Тетово, инфомира Министерството за внатрешни работи.

-Полициските службеници откриле и санкционирале четири технички неисправни возила кои вршат јавен превоз, од кои две во тетовскиот и уште толку во гостиварскиот регион. Тие веднаш биле исклучени од сообраќај до отстранување на констатираните неисправности. Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи и заеднички да придонесеме за побезбедни патишта, соопштуваат од МВР.

На сите прекршители изготвени им се соодветни поднесоци, при што ќе се соочат со парична глоба  од 400 евра во денарска противвредност.