Марко: Не можев да јадам од брановите, само еднаш направив пауза

Херојот Марко Пејчиновиќ на само 12. годишна возраст, со направена операција по која добил инфаркт на колкот, успеа да го преплива Охридското Езеро за еден ден, па сега цела Македонија и регионот слушнаа за чудото од дете кое не направи горди.

Тој за Женски Магазин раскажа дека Езерото било немирно, со силни бранови и ветер.

Ногата не ме болеше. Не сакав воопшто да излегувам од вода и да правам пуаза. Кога огладнев, сакав да јадам во вода, но не можев од брановите. Само тогаш, влегов во кајче на една минута, набрзина јадев и се вратив во езеро, вели Марко за Женски Магазин, кој го преплива Охридското езеро од 9:30 до 18:15 часот.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.