ТОП,Свет

Црн биланс за нападите во Париз: Вкупно 129 лица загинаа, а 352 се ранети

Црн биланс за нападите во Париз: Вкупно 129 лица загинаа, а 352 се ранети

Според најновиот црн биланс од терористичките напади во Париз, вкупно 129 лица го загубија животот и 352 се ранети. Од нив најмалку 99 се во критична состојба. Во нападите загинаа и седум терористи.

Ова е црниот биланс што го објави јавниот обвинител на Париз Франсоа Молан.

Планот „Вижипират“ за безбедносните мерки од вечерва е засилен и во прекуморските департмани и територии на Франција.

Според информациите…