Балкан

Црна Гора гласа за претседател: Ѓукановиќ фаворит

Црна Гора гласа за претседател: Ѓукановиќ фаворит

Црна Гора денеска избира претседател, трет пат од стекнувањето независност. Граѓаните гласаат за седум кандидати меѓу кои повторно и Мило Ѓукановиќ, но и првпат во историјата на Црна Гора-една жена, кандидатка на опозициската СДП, Драгиња Вуксановиќ.