Црвенковски: Компромисот со Грција задира во нашиот идентитет

263

Поранешниот претседател Бранко Црвенковски имаше обраќање на економскиот форум на Копаоник.Тој нагласи дека ЕУ не си стои на зборот со неносењето на одлука за почеток на преговори.

Според него, Македонија направила тежок компромис со тоа што го сменила името со цел отворање на европските интеграции. Црвенковски е јасен дека компромисот со Грција задира во нашиот идентитет.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.