Д-р Атанасовски: Се поплави интензивниот оддел од „8-ми Септември“, дежурните лекари ги извлекуваа пациентите

Д-р Петар Атанасовски од болницата Градската општа болница „8-ми Септемви“ на социјалните мрежи отрива дека се поплавил интензивнот оддел на неврологија при главната болница во главниот град и за среќа заради големата пожртвуваност на дежурниот невролог и останатиот медицински персонал кои заборавиле на ризикот по сопствениот живот ( можност oд струен удар,повреда од паѓање на плафонот) сите пациенти биле извлечени и преместени на сигурно без да им се загрози нивното здравје и живот.

„Мислев да одморам малку ама не се може. И тоа се случи ,се поплави интензивнот оддел на неврологија при ГОБ 8 ми Септември и за среќа заради големата пожртвуваност на дежурниот невролог и останатиот медицински персонал кои заборавија на ризикот по сопствениот живот ( можност oд струен удар,повреда од паѓање на плафонот) сите пациенти беа извлечени и преместени на сигурно без да им се загрози нивното здравје и живот. Уште еднаш апелирам до групата што се сликаше за празникот пред нашата болница да преземат мерки и конечно да се затвори одделот да се реновира, исчисти и дезинфицира (врие од интрахоспитални инфекции).
ГОЛЕМО БРАВО УШТЕ ЕДНАШ ЗА МОИТЕ НОВИ ХЕРОИ ДЕЖУРНАТА ЕКИПА ОД ВЧЕРА НА ОДЕЛОТ ЗА НЕВРОЛОГИЈА ПРИ ГОБ 8 МИ СЕПТЕВРИ.