Дарко Костовски ужива најголема доверба кај граѓаните на Бутел, како кандидат за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ

„Организацијата за граѓански активизам и независност” која се занимава со анализи, истражувања и граѓански активизам, за сопствени потреби направи теренско истражување поврзано со претстојните локални избори во Република Македонија, кои ќе се одржат на 17-ти октомври 2021-ва година.

Резултатите од анкетата, во делот за Бутел, покажуваат дека во оваа скопска општина најголема доверба ужива кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ, Дарко Костовски.

За него се изјасниле дека ќе гласаат 26.8% од испитаните граѓани.

Зад него е кандидатот на СДСМ, Велимир Смилевски за кој довербата ја дале 23,8% од граѓаните.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.