Дејвид Бекам ја откри тајната на својот долгогодишен брак: Има едно многу битно златно правило

Останаа, и покрај се‘ што медиумите им сервираа…

Многумина се прашуваат како Дејвид Бекам и Викторија успеаја да го задржат бракот толку стабилен.

Во денешното „модерно“ доба, сè поретко и поретки се бракови кои остануваат и сè повеќе луѓе се разведуваат. Оваа состојба е особено лоша во светот на славните, каде што браковите тешко се одржуваат за неколку години. Сепак, легендарниот фудбалер и неговата сопруга Викторија се во брак веќе 25 години и велат дека ја откриле тајната на успешниот брак.

Бекам ја прослави годишнината од бракот на своите социјални мрежи и им даде на мажите неколку совети како да им помогнат да го зачуваат и продолжат бракот.

1. Постојано велете и дека ја сакате и покажувајте и колку ја сакате, затоа што ако дозволите љубовта да се изгаси, тогаш сето тоа престанува.

2. Правете забавни работи. Смеата е лек кој лечи сè.

3. Бракот е успешен колку што се обидувате, ако сакате да бидете со својата жена засекогаш, тогаш мора да жртвувате многу.

4. Грешките се нормални, но мора да научите да простувате.

5. Вашето семејство мора да биде на прво место. Тоа е златното правило.

Дејвид тврди дека имал многу подеми и падови со Викторија во овие две децении, но дека тие успеале да проживеат сè заедно и дека ќе продолжат да го прават тоа до крајот на животот