Делови од Горно Соње и општините Сарај и Ѓорче Петров утре без струја

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 15.05.2023 година ( понеделник ) без електрична енергија ќе останат:

– Во периодот од 08.30 до 16.00 часот, корисниците од Горно Соње лоцирани над војската. ( општина Сопиште )

– Во периодот од 09.00 до 15.00 часот, дел од корисниците од селата Кондово, Горно Свиларе, Долно Свиларе, Кучково и Грачани, како и објектот на рудникот Радуша. ( општина Сарај и Ѓорче Петров )