Делови од Карпош и Студеничани утре без струја

Регионалниот центар за управување со кризи Скопје,  по добиеното известување од ЕВН, ги известува граѓаните дека заради  технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, утре без струја ќе осранат неколку улици во Скопје.

Без електрична енергија ќе останат следните корисници:

-од 09:00 до 12:00  дел од потрошувачите од ул.Нобелова (Општина Карпош).

-од 09:30 до 14:30 корисниците oд с.Долно Количани, с.Пагаруша, с.Вртекица и с.Рамни Габер (Општина Студеничани).